Mooi artikel in het Brabants Dagblad over Addy van den Krommenacker, een vaste gast van ons.

 

De stad van Addy van den Krommenacker: in het zuiden kleden de mensen zich mooier en zijn toegankelijker

Deze keer vertelt Addy van den Krommenacker (68) over zijn Den Bosch. Hij is een bekende modeontwerper.

Addy van den Krommenacker ontwierp jurken voor onder anderen Chantal Janzen en Marianne Timmer, was in 2008 jurylid bij America's Next Top Model en lanceerde een eigen parfum. Maar het mooiste dat hij mocht maken was de koninklijke bruidsjurk voor prinses Carolina de Bourbon de Parme. ,,Daarvoor mocht ik kant gebruiken van de originele japon van haar moeder, prinses Irene. Dat was bijzonder om te ontwerpen."

Op dit moment is de 68-jarige Van den Krommenacker bezig met het voorbereiden van de wintercollectie. Dat doet hij in Den Bosch én in Italië. ,,Ik heb twee huizen. Elke week ga ik op en neer. In Milaan ben ik vooral bezig met het creatieve proces. Stoffen inkopen en prints ontwikkelen, bijvoorbeeld. In Den Bosch regel ik meer de zakelijke kant van mijn merk."

Hij is gek op Milaan, maar zou nooit helemáál daar willen wonen. ,,In Den Bosch liggen mijn roots. En het heeft hier - net als in Milaan - iets zuidelijks. In het zuiden gaan de keukens later dicht, kleden de mensen zich mooier en zijn we toegankelijker. Het zuiden geeft mij een prettig gevoel."

Mooiste herinnering

,,Mijn grote show op de Markt in 2009. De catwalk was van Hotel Central tot het bordes van het stadhuis. Toen de gemeente vroeg of ik daar een modeshow wilde geven, twijfelde ik een beetje. Het was in februari, dus ik was bang dat het geen mooi weer zou worden. Toch deed ik het. Eenmaal zover viel alles op z'n plek: Het zonnetje kwam door en er kwamen ongeveer tienduizend mensen kijken. En dat allemaal in mijn eigen stad."

Stom

"Dat je buiten de stad moet parkeren en met de bus naar de stad moet."

Tot rust komen

,,Dat doe ik niet vaak, rustig aan doen. Maar als ik in Den Bosch ben ga ik graag na het werk een hapje eten in de Korte Put. Alleen, of met vrienden, kom ik dan altijd wel tot rust. Graag ga ik dan naar Allerlei & Visserij. Daar ben ik wel een vaste gast."

Mooi Bosch

,,Omdat ik veel in het buitenland ben, gebruik ik niet veel dialect. Maar houdoe gebruik ik graag. Het heeft iets vriendelijks. Net zoals we in Italië ciao, ciao, ciao zeggen."

Cadeautje nodig?!

Met onze cadeaukaart kunt u bij beide zaken komen genieten van een lekkere lunch of gezellig diner! Loop even binnen of bestel via de website. Ieder gewenst bedrag mogelijk.

 


Wij zijn lid van de Restaurant Alliantie

"Samen delen, Samen vermenigvuldigen!"

Reden voor 25 Bossche kwaliteits restaurants om een samenwerkingsverband aan te gaan onder de naam RESTAURANT ALLIANTIE ’s-Hertogenbosch. Samen, willen wij de bezoeker van stad en evenement deelgenoot maken van onze gastronomische en bourgondische inslag. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende resturant op www.restaurantalliantie.nl

BAR-RESTAURANT WOLTERS IS GEOPEND!

Op 7 oktober 2013 hebben wij in Heesch onze 2e vestiging geopend. Midden in het centrum van Heesch, in de oude burgemeesters woning is ons gezellige bar-restaurant gevestigd. 5 dagen per week geopend woensdag en donderdag vanaf 16:00 uur en op vrijdag tot en met zondag ben je zelfs al vanaf 12:00 uur welkom! Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten.
Je vind ons aan 't Dorp 94, 5384 MD te Heesch, www.restaurantwolters.nl.
Voor reserveringen bel 0412-474083 of stuur een email naar info@restaurantwolters.nl

UMAMI OESTERS

We hadden al twee soorten oesters maar nu kun je ook de UMAMI oester bestellen.
De Umami-oester is: hartig, zoet, romig, zilt en vol met pit en finesse. Dit is de essentie van Umami. De Umami-oester zal menige ‘oestermaagd’ laten smelten van genot en doen vragen naar meer. Voor de kenners is er al geen discussie meer nodig, of met de woorden van de Japanse Umami specialisten ”Kore desu!!!” ( “Ja, dit is ‘em!!!”)

PATA NEGRA RESERVA

Deze #24 maanden oude Reserva-ham uit Spanje is van een zeldzame smaak en kwaliteit. Ogen dicht en genieten maar! Pata Negra, klein bordje € 10,00 of € 15,00 voor een groot bord.